Tagliatelle s uzeným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 400 g Tagliatelle
  • 200 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 45 g Anglická slanina
  • 80 g Cibule
  • 150 g Salám uherský
  • 60 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 5 g Pepř cayenský
  • 20 g Petržel - nať
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 ml Mléko zahuštěné neslazené
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24.4 mg
  • Draslík 530 mg
  • Vláknina 4618.6 mg
  • Vitamín A 4618.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin slijeme olej ze sušených rajčat a odložíme jej k pozdějšímu použití. Rajčata nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme najemno.

  • 3

    Olej z rajčat zahřejeme v hrnci a smažíme na něm cibuli asi 3 minuty dozlatova. Přidáme drcený česnek, krátce smažíme, potom vmícháme rajčata, slaninu a salám a směs podusíme 2-3 minuty.

  • 4

    Přidáme mouku, rajčatový protlak a podusíme ještě asi minutu. Potom postupně průběžně promícháváme a přilijeme zahuštěné neslazené mléko, omáčku přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Přidáme uzený Eidam, cayenský pepř, nasekaaou petrželovou nať a pepř. Omáčku podle chuti přisolíme a zvolna povaříme, až se sýr roztaví.

  • 5

    K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a dobře protřeseme, aby je obalila. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.

Komentáře k receptu