Kedlubnový nákyp se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Kedlubna
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 549.7 mg
  • Draslík 651.2 mg
  • Vláknina 9247.5 mg
  • Vitamín A 9247.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky a urovnáme do vhodné zapékací misky. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v mikrovlnné troubě 4 minuty. Potom kedlubny pokapeme máslem, osolíme a opepříme.

  • 2

    V hrnku rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr. Směsí zalijeme kedlubny a posypeme je nasekanou petrželí. Zapékáme v mikrovlnné troubě zvolna asi 5 minut. Přikryjeme a necháme ještě 2-3 minuty stát.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu