Bramborové slupky plněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 125 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 125 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 225 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 125 g Žervé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 40.3 mg
  • Draslík 1183.4 mg
  • Vláknina 12871.1 mg
  • Vitamín A 12871.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 200 stupňů je pečeme hodinu.

  • 2

    Do misky dáme polovinu kukuřice. Zbylou kukuřici rozmixujeme v mixéru, přidáme rajčatový protlak, papriku, chilli a okurku. Osolíme a opepříme. Vznikne nám mexické koření.

  • 3

    V misce utřeme žervé a měkký sýr, přidáme plísňový sýr, pažitku a celer. Můžeme opepřit.

  • 4

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je 4 minuty, poté sundáme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, kari a jogurt.

  • 5

    Upečené brambory zabalíme do alobalu a necháme na kraji grilu v teple.

  • 6

    Podáváme plněné a sypané paprikou.

Komentáře k receptu