Vejce se sýrovým krémem a kaviárem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 280 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 35 g Kaviár
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 591.3 mg
  • Draslík 185.2 mg
  • Vláknina 256.5 mg
  • Vitamín A 256.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.

  • 2

    Ke žloutkům přidáme tavený sýr, měkké máslo, sůl, zázvor a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti. Omyjeme pažitku, petrželku kudrnku, ze které otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. Drobně pokrájenou pažitku zamícháme do krému.

  • 3

    Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, červeným kaviárem, petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu