Toasty s pancettou, žampiony a sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr Čedar
  • 80 g Pancetta
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 1 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 0.42 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Hořčice v prášku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 917 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 23580.9 mg
  • Draslík 3405.8 mg
  • Vláknina 24766.2 mg
  • Vitamín A 24766.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony s plochým kloboukem očistíme, klobouky použijeme a nožky odložíme. Potom nastrouháme čedar. Vezmeme dva krajíce toastového chleba a mírně je opečeme.

  • 2

    Klobouky žampionů na olivovém oleji po obou stranách opečeme a Odložíme je na papírové utěrky, které vsají přebytečný tuk. Na plátky nakrájenou pancettu dokřupava ogrilujeme. Opečené kloboučky žampionů rozložíme na krajíce bílého toustového chleba a na ně pak ogrilované plátky slaniny.

  • 3

    V misce smícháme žloutky s nastrouhaným sýrem, práškovou hořčicí a worcesterskou omáčkou, přimícháme šlehačku, směs podle chuti osolíme a opepříme a omáčkou pokryjeme povrch obložených toustů.

  • 4

    Vložíme pod gril, dozlatova zapečeme a servírujeme.

Komentáře k receptu