Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 150 g Aljašská Treska filé LIDL
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Voda pitná
  • 240 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sýr Ricotta
  • 1 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 30.6 mg
  • Vláknina 2760 mg
  • Vitamín A 2760 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 236.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem dobře promyjeme lžíci ovesných vloček a necháme je v misce namočené ve vodě.

  • 2

    Očistíme a omyjeme kousek bílé části mladého pórku. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na něm zpěníme pórek, přimícháme mrkev a scezené vločky. Znovu vše promícháme, přilejeme vodu, přidáme malou špetku kmínu a pod pokličkou pomalu zeleninu dusíme 15 minut.

  • 3

    Mezitím omyjeme kousek rybího filetu z tresky (bez kostí). V malém rendlíku přivedeme k varu mléko s malou snítkou petrželové natě a filet ponoříme do vroucího mléka. Pomalu ho vaříme 5-8 minut doměkka. Poté scedíme (mléčný vývar zachytíme), vidličkou rybu rozmačkáme a dáme ji do mixéru. Přidáme k ní scezenou uvařenou zeleninu, lžíci čerstvého sýru a vše rozmixujeme na pyré. Pokud by bylo husté, zředíme ho podle potřeby 1-2 lžícemi mléčného vývaru z ryby.

  • 4

    Z tohoto množství odebereme jednu porci, kterou podáváme mírně teplou. Ostatní si dáme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme.

Komentáře k receptu