Papriky s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 20 ks Paprika zelená
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 kg Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 291.6 mg
  • Vláknina 4760 mg
  • Vitamín A 4760 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.6 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si sladké bílé nebo zelené papriky, seřízneme jim vršky a vydlabeme jádřince. Umyjeme je a vypláchneme tekoucí vodou.

  • 2

    Do misky nastrouháme nahrubo ovčí nebo balkánský sýr, přidáme k němu syrová vejce, přisolíme podle toho, jaký sýr jsme použili. Pokud jsme použili balkánský sýr, už nesolíme.

  • 3

    Touto dobře promíchanou směsí naplníme papriky, které opatrně pokládáme na pánev do rozpáleného oleje, zakryjeme pokličkou a opečeme je ze všech stran tak, aby chytly zlatavou barvu.

  • 5

Komentáře k receptu