Tvarohový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 412.6 mg
 - Draslík 164.3 mg
 - Vláknina 1260 mg
 - Vitamín A 1260 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem.
 - 
                                2
Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý.
 - 
                                3
Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou.