Kynuté lívance s borůvkovým džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 337 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 147.7 mg
 - Draslík 187.6 mg
 - Vláknina 1595 mg
 - Vitamín A 1595 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek.
 - 
                                2
Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a vejce, vše důkladně rozšleháme, pak přilijeme kvásek a přimícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě kynout, až má dvojnásobný objem.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm lívance.
 - 
                                4
Upečené lívance potřeme borůvkovým džemem, posypeme nastrouhaným tvarohem a teplé podáváme.