Tvarohové taštičky s ovocem
Suroviny
- 300 g Tvaroh měkký
 - 230 g Mouka polohrubá
 - 40 g Cukr vanilka
 - 30 g Cukr krupice
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 150 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 20 g Cukr vanilka
 - 40 g Cukr moučkový
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Jablka
 - 3 ks Meruňky
 - 2 špetka Sůl
 - 4 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 68.4 mg
 - Draslík 349.5 mg
 - Vláknina 11583.3 mg
 - Vitamín A 11583.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh vložíme do misky, přidáme vejce, sůl a dobře rozmícháme. Přisypeme prosátou mouku, rukou vypracujeme hladké těsto, které se nebude lepit na ruce. Vál posypeme moukou, těsto rozválíme na 3 - 4 mm silný plát, ten rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm.
 - 
                                2
Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na malé kostičky, smícháme s vanilkovým i krupicovým cukrem. Přisypeme ještě pomleté ořechy a dobře promícháme.
 - 
                                3
Do středu každého čtverce položíme lžičku náplně, těsto přeložíme napůl (do tvaru vějíře), konce dobře spojíme a přimáčkneme k sobě.
 - 
                                4
Připravené taštičky dáme do vroucí, špetkou soli osolené vody. Povaříme 6 - 8 minut, než vyplavou na hladinu. Poté je scedíme, propláchneme tekoucí vodou, necháme okapat a uložíme do vhodné misky.
 - 
                                5
Do kastrůlku vlijeme smetanu, ihned vložíme na třetinky pokrájené meruňky, přisypeme vanilkový i moučkový cukr, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                6
Teplé taštičky naskládáme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme smetanou s meruňkami, posypeme nahrubo nasekanými ořechy a podáváme.