Mleté řízky
Suroviny
- 800 g Vepřové maso mleté
 - 120 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Tvaroh jemný
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 226.3 mg
 - Draslík 597.7 mg
 - Vláknina 285.6 mg
 - Vitamín A 285.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse zpracujeme mleté maso s tvarohem, vejcem, solamylem, strouhankou, solí a pepřem.
 - 
                                2
Z hmoty tvarujeme menší placičky, obalujeme v hladké mouce a klademe do pekáče s olejem.
 - 
                                3
V troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba patnáct minut.
 - 
                                4
Na závěr poklademe řízečky plátky sýra a necháme v troubě roztavit. Podáváme zakapané výpekem.