Kynuté lívance s borůvkovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 35 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 20 g Tvaroh tvrdý na strouhání
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Džem borůvkový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 187.6 mg
  • Vláknina 1595 mg
  • Vitamín A 1595 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek.

  • 2

    Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a vejce, vše důkladně rozšleháme, pak přilijeme kvásek a přimícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě kynout, až má dvojnásobný objem.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm lívance.

  • 4

    Upečené lívance potřeme borůvkovým džemem, posypeme nastrouhaným tvarohem a teplé podáváme.

Komentáře k receptu