Koláč s borůvkami a tvarohem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 6 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 48.6 mg
- Draslík 132.7 mg
- Vláknina 5183.3 mg
- Vitamín A 5183.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky smícháme s lžící moučkového cukru. 
- 
                                2Tvrdý tvaroh jemně nastrouháme a smícháme s trochou moučkového cukru. 
- 
                                3Nižší hrnec nebo kulatou zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme moukou. 
- 
                                4V mísce rozdrobíme droždí, posypeme lžící krystalového cukru, zalijeme lžící vlažného mléka, zaprášíme moukou a kvásek necháme 15 minut na teplém místě vykynout. 
- 
                                5Ve velké míse smícháme mouku, sůl, vajíčko, cukr a rozpuštěné máslo, přidáme kvásek a zbylé mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě přibližně 30 minut vykynout. 
- 
                                6Z vykynutého těsta vyválíme kulatou placku, kterou dáme do vymazaného hrnku, přimáčneme ji k stěnám a zbytek těsta, který přečnívá přes okraje zatím necháme být. Na dno nasypeme nastrouhaný tvaroh, na něj dáme borůvky a přikryjeme je těstem, které přečnívá přes okraje. Uprostřed necháme kulatý otvor o průměru přibližně 5 cm. 
- 
                                7Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu. Před koncem pečení jej můžeme potřít máslem nebo rozšlehaným žloutkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        