Škeble v zeleninovém vývaru s vínem
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mrkev kořen
 - 60 g Karotka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 16 ks Škeble čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.125 l Víno bílé
 - 0.125 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 1180 mg
 - Bílkoviny 106 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 303.1 mg
 - Draslík 2963.2 mg
 - Vláknina 11363.5 mg
 - Vitamín A 11363.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 156.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 141.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
 - 
                                2
Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu, škeble a osmahneme ještě asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a necháme jednou přejít varem. Na mírném ohni necháme asi 5 minut táhnout.
 - 
                                3
Nakonec přidáme nasekanou petrželku, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je česneková bageta.