Pomerančová rýže s krevetami a chřestem
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 250 ml Pomerančová šťáva
 - 500 ml Voda pitná
 - 1200 ml Chřest sterilovaný
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1115 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 70.4 mg
 - Draslík 802.5 mg
 - Vláknina 17744.2 mg
 - Vitamín A 17744.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na 3 lžících másla. Svaříme 500 ml vody s pomerančovou šťávou i kůrou, se solí a tymiánem. Propláchnutou rýži vložíme na cibuli, zalijeme připravenou svařenou vodou, pod pokličkou vaříme 25 minut.
 - 
                                2
Chřest prohřejeme v nálevu, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Krevety omyjeme a po okapání je opékáme na každé straně asi 1 minutu na zbylém másle.
 - 
                                4
Uvařenou rýži osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme krevetami, chřestem a dílky citronu.