Tortillitas de camerones

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Garnát obecný
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1046 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 502.8 mg
  • Draslík 457.8 mg
  • Vláknina 7107.5 mg
  • Vitamín A 7107.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme obě mouky s mletou paprikou, uprostřed uděláme důlek, vlijeme ušlehaná vejce a spojíme s moukou. Přilijeme 60 ml vody, zpracujeme těsto. Přidáme na drobno nasekanou jarní cibuli, petrželku, vyloupané garnáty a sůl, 30 minut necháme stát.

  • 2

    V pánvi rozpálíme na středním plameni olej, z těsta vytvoříme menší placičky a osmahneme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Těsto vystačí na zhruba 20 placiček.

  • 3

    Podle chuti osolíme a podáváme horké s dílky citrónu.

Komentáře k receptu