Andělští rytíři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1246 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 334 mg
 - Draslík 1123.7 mg
 - Vláknina 139.3 mg
 - Vitamín A 139.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odkrojíme od skořápek a dáme do porcelánové misky. Můžeme použít i konzervované ústřice, které dáme pouze okapat na síto.
 - 
                                2
Do citrónové šťávy vmícháme sůl, pepř a asi 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky. Směsí přelijeme ústřice a necháme 15 minut marinovat. Neobracíme, nemícháme.
 - 
                                3
Tenké plátky slaniny rozkrojíme podélně na poloviny, do každé zabalíme jednu ústřici a spíchneme párátkem. Rozložíme v jedné vrstvě na pekáč, dáme do trouby a za občasného otáčení pečeme, až je slanina křupavá.
 - 
                                4
Podáváme horké ve skořápce nebo na talíři.