Krevetový koktejl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 71.6 mg
 - Draslík 211.5 mg
 - Vláknina 6063.3 mg
 - Vitamín A 6063.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražené vyloupané krevety necháme povolit, přelijeme vařící vodou, tři minuty prohříváme a pak vodu slijeme.
 - 
                                2
Pokud použijeme malé krevetky, necháme je celé. Pokud použijeme větší, nakrájíme je na menší kousky.
 - 
                                3
Do misky ke krevetám přidáme kousky nakrájeného kompotovaného ananasu, majonézu, kečup a bílé víno. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dáme vychladit.
 - 
                                4
Připravíme sýrové toustíky. Bílý toustový chléb překrojíme nejprve na dva a pak na čtyři trojúhelníky, ty naskládáme na plech, posypeme nastrouhanou mozzarellou a pečeme v troubě cca 3 minuty, až se sýr rozteče.
 - 
                                5
Koktejl podáváme ve skleničkách nebo miskách, ozdobený listem zeleného salátu, proužkem červené papriky a trojúhelníčkem citronu. Přidáme teplý sýrový toustík.