Nákyp z garnátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Garnát obecný
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Hořčice
  • 60 g Pažitka
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 45 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1628 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 336.7 mg
  • Draslík 473.3 mg
  • Vláknina 3947.5 mg
  • Vitamín A 3947.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.

  • 2

    Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,

  • 3

    scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.

  • 4

    Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.

  • 5

    Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu