Rajčatová kaše s korýši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 825 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 103 mg
 - Draslík 586.2 mg
 - Vláknina 8657.3 mg
 - Vitamín A 8657.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spaříme rajčata, nasekáme nahrubo. Omyjeme petrželku, bazalku a mrkev, kterou oškrábeme, očistíme celer, oloupeme cibuli. Připravenou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky mrkev a celer, nakrájíme půlku cibule, druhou půlku nasekáme.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petrželku, bobkový a šalvějový list, půl svazečku bazalky, pokrájenou cibuli, vodu uvedeme do varu. Osolíme a zeleninu vaříme zeleninu 20 minut.
 - 
                                3
Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou půlku cibule. Přidáme nasekaná rajčata a podusíme 2-3 minuty. Vše propasírujeme sítem a povaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 10 minut. Osolíme rajčata a opepříme čerstvě mletým pepřem.
 - 
                                4
Ocásky garnátů smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Rajčatovou kaši rozdělíme do talířů. Do středu dáme po části ocásků garnátů a ozdobíme zbývající bazalkou. Hotový pokrm podáváme horký.