Polévka z mořských ráčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 462 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 215 mg
 - Draslík 215.9 mg
 - Vláknina 2733.3 mg
 - Vitamín A 2733.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo. Vykucháme makrely, vyřízneme plátky, omyjeme a překrojíme na poloviny. Očistíme krevety, omyjeme ve větším množství studené vody, rozstřihneme dole po straně nůžkami blánu a dáme stranou.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Omyjeme a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Nalijeme do pánve olej a osmažíme papričku, nasekanou cibuli, česnek a petrželku, přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
 - 
                                3
Přidáme do pánve nasekaná rajčata a dusíme 2-3 minuty, přilijeme půl sklenice vody, rajčata osolíme a opepříme a na prudkém plameni dusíme 5-6 minut. Dáme do pánve krevety a rybí plátky a vše dusíme na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Polévku podáváme horkou.