Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky
Suroviny
- 600 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Hrachové lusky
 - 50 g Fazolové lusky zelené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.25 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 5 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 729 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 158.1 mg
 - Draslík 330.4 mg
 - Vláknina 6802.3 mg
 - Vitamín A 6802.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupaný česnek posekáme na malé kousky. Všechny ingredience si odložíme na talíř.
 - 
                                2
Krevetám odkroutíme hlavičky a odstraníme černá střívka. Omyjeme je a dáme do hrnce s 1,5 l vody. Přidáme pokrájenou cibulku a zvolna vaříme bez poklice 15 minut. Uvařené krevety scedíme a přitom zachytíme 1,25 dl vývaru.
 - 
                                3
Krevety odložíme do mísy a důkladně je promícháme s 1 lžičkou soli, znovu je dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou. Toto opakujeme ještě dvakrát, ale soli použijeme jen po 1/2 lžičce. Dobře promyté krevety osušíme.
 - 
                                4
V míse si vyšleháme vaječný bílek s 1 lžíci škrobové moučky (Maizena), smícháme s krevetami, mísu zakryjeme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
 - 
                                5
Mladé sladké hráškové a fazolové lusky očistíme a omyjeme. Fazolové lusky pokrájíme na třetiny. Omytou papriku rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                6
Připravíme si omáčku. V míse smícháme zachycený vývar s ústřicovou omáčkou, rýžovým vínem, olejem a 1/2 lžíce škrobové moučky.
 - 
                                7
Ve woku na rozpáleném oleji restujeme krevety asi 2 minuty, potom je vyjmeme a v sítu necháme okapat. Ve woku necháme trochu oleje (asi 2 lžíce), dáme na něj posekaný česnek s nastrouhaným zázvorem, mícháme a smažíme jen 30 sekund, přidáme hrachové a pokrájené fazolové lusky s paprikou a vše smažíme asi 2 minuty. Za stálého míchání přilijeme omáčku, krátce povaříme, přimícháme krevety a ihned servírujeme.
 - 
                                8