Fagottini plněné humrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 3 g Bazalka
  • 40 g Šalotka
  • 250 g Mušle slávky
  • 200 g Humr
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 300 g Rejnok křídlo
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Lanýž
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 996 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1110 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 426.4 mg
  • Draslík 875.3 mg
  • Vláknina 13331.5 mg
  • Vitamín A 13331.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici uvaříme v osolené vodě. Osmahneme na pánvi s olejem a šalotkou. Zaděláme těsto a v chladničce ho necháme odpočinout 2 hodiny. Rejnoka uvaříme ve vývaru s bazalkou, humra 4 minuty v osolené vodě. Ryby nakrájíme na kousky a přimícháme zbývající suroviny. Vše promícháme.

  • 2

    Na jiná pánvi ohřejeme olej, česnek a trošku feferonky, přidáme mušle a podlijeme malým množstvím bílého vína; přikryjeme pokličkou a počkáme, až se otevřou, vzniklou šťávu přecedíme. K brokolici dáme lanýže nastrouhaného na lupínky a šťávu z mušlí a rozmixujeme.

  • 3

    Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky, doprostřed každého naneseme trochu humří náplně, strany spojíme, a tak utvoříme fagottini. Fagottini uvaříme a podáváme s brokolicovým krémem a strouhaným lanýžem.

Komentáře k receptu