Chow mein z darů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Sépie
  • 85 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Nudle vaječné
  • 55 g Hrachové lusky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 4 ks Hřebenatka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 427.8 mg
  • Vláknina 5308 mg
  • Vitamín A 5308 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné sépie rozřízneme a vnitřek rozdělíme vzájemně se protínajícími šikmými řezy. Každou sépii rozkrájíme na kousky velké jako poštovní známka a necháme je máčet v nádobce s vařící vodou tak dlouho, dokud se nesvinou do roliček. Poté vyndáme, opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Krevety zbavíme ulit a vnitřností. Rozkrojíme každou na polovinu. Škeble očistíme, rozkrojíme na čtyři kousky a smícháme s krevetami, těstem z kukuřičného škrobu a bílkem.

  • 3

    Dle návodu uvaříme nudle. Hotové scedíme, opláchneme proudem studené vody a omastíme lžící rostlinného oleje.

  • 4

    Rozehřejeme si na pánvi 3 lžíce oleje. Sépie s hrachovými lusky a škeblovo-krevetovou směsí za stálého míchání smažíme dvě minuty, přidáme sůl, rýžové víno, cukr, polovinu sójové omáčky a jarní cibulku. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Pánev odstavíme a udržujeme v teple.

  • 5

    Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a vaříme za stálého míchání nudle se zbytkem sójové omáčky cca 3 minuty. Nudle vyndáme, nandáme na talíře, přelijeme zálivkou a pokapeme sezamovým olejem.

  • 6

    Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Komentáře k receptu