Garnátová polévka s rýžovými kopečky
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 300 g Garnát obecný
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Anglická slanina
 - 5 g Petržel - nať
 - 10 g Cibulka jarní
 - 200 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 5 g Česnek
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Kapie
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1.25 l Vývar rybí
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Chléb konzumní
 - 2 polévková lžíce Kečup jemný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1610 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 157.9 mg
 - Draslík 659 mg
 - Vláknina 3976.8 mg
 - Vitamín A 3976.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme rýži. Mezitím očistíme a oloupeme garnáty a žampiony. Cibuli, česnek a petržel jemně nasekáme, papriku a slaninu nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme zeleninu spolu se slaninou, 5 minut restujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín a chlebovou strouhanku, mícháme další minutu. Pak přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme žampiony a zvolna za stálého míchání vaříme, až polévka mírně zhoustne. Asi 2 minuty před dovařením vložíme garnáty a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Polévku podáváme s kopečky vařené rýže, které zdobíme jarní cibulkou.