Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo
Suroviny
- 85 g Kapusta hlávková
 - 230 g Rajčata
 - 350 g Vepřové maso libové
 - 230 g Krevety tygří - loupané
 - 115 g Fazolové lusky zelené
 - 280 g Brambory sladké (Batáty)
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Karambola
 - 2 ks Limetka
 - 1 ks Guave
 - 6.25 šálek Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Datlová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1412 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 122.5 mg
 - Draslík 646.4 mg
 - Vláknina 10859.5 mg
 - Vitamín A 10859.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75 mg
 - Vitamín E 29.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2215.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z krevet odstraníme vnitřnosti a odložíme si je stranou. Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v hrnci smícháme s datlovou šťávou. Přidáme maso nakrájené na kostičky, oloupané a napůl rozkrojené guave bez semínek a nakrájené mango. Zalijeme vývarem, vmícháme rybí nebo sójovu omáčku, přivedeme k varu a cca 30 min. povaříme.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky sladké brambory, rajčátka rozčtvrtíme, fazolové lusky přepůlíme, karambolu nakrájíme na silnější plátky a kapustu nakrouháme. Ovoce a zeleninu přidáme do hrnce společně s krevetami a ještě 10-15 min. povaříme. Polévku ochutíme solí a pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou dílky limety.