Koláč mořský
Suroviny
- 60 g Krevety tygří - loupané
 - 60 g Tuk
 - 500 g Treska aljašská
 - 225 g Losos - filety
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 1 ks Bobkový list
 - 4.25 dl Mléko nízkotučné
 - 1 kg Brambory
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Kapary
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 105.5 mg
 - Draslík 1735.1 mg
 - Vláknina 12862.2 mg
 - Vitamín A 12862.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pánve dáme ryby s bobkovým listem, solí, pepřem a 3dl mléka. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
 - 
                                2
Pokrájíme oloupané brambory a uvaříme je ve slané vodě.
 - 
                                3
Ryby necháme okapat a uschováme 3dl tekutiny, v níž se vařily. Ryby rozebereme na vrstvičky, vyhodíme kosti a maso dáme do zapékací mísy, přidáme krevety.
 - 
                                4
Rozpustíme v hrnci polovinu rostlinného tuku, přidáme mouku a minutu smažíme. Přiléváme postupně uschovaný vývar a víno, přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kapary a kopr a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybí maso a rozmícháme.
 - 
                                5
Brambory scedíme a rozmačkáme je. Smícháme se zbylým rostlinným tukem, solí, pepřem a mlékem, aby byla hladká kaše.
 - 
                                6
Kaši dáme do sáčku s velkou hvězdičkovou trubičkou, nastříkáme na ryby a v předehřáté troubě pokrm zapékáme 25 minut.
 - 
                                7
Okamžitě podáváme.