Humr s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mango
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 10 g Limetka
  • 800 g Humr
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 90 ml Víno bílé
  • 40 ml Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 263.9 mg
  • Draslík 684.6 mg
  • Vláknina 2470 mg
  • Vitamín A 2470 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy.

  • 2

    V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce.

  • 3

    Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu.

  • 4

    Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu