Smažená rýže s fazolkami
Suroviny
- 400 g Rýže dlouhozrnná
 - 120 g Cibule
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 130 g Žampiony čerstvé
 - 125 g Garnát obecný
 - 100 g Cibulka jarní
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 80 g Fazolové lusky zelené
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 77.8 mg
 - Vláknina 1128 mg
 - Vitamín A 1128 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Procedíme, propláchneme horkou vodou, znovu procedíme a dáme stranou.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 3-5 minut doměkka. Přidáme papriku, zázvor, nakrájené žampiony a fazolové lusky a smažíme 2-3 minuty doměkka. Vyndáme z pánve.
 - 
                                3
Ve woku rozehřejeme zbývající olej, nasypeme rýži a mícháme zvolna 7-8 minut, aby se prohřála. Vmícháme sójovou omáčku. Vrátíme do pánve zeleninu a přidáme vařené garnáty a cibulku. Promícháme, ozdobíme a podáváme.