Polévka z krevet s vaječnými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1277 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 500.1 mg
 - Vláknina 3231 mg
 - Vitamín A 3231 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby shiitake si očistíme, opláchneme pod studenou vodou. Větší plodnice hub rozkrojíme na polovinu a tužší nožičky odřízneme. Čínské zelí rozdělíme na listy, omyjeme je tekoucí vodou, otřepeme přebytky vody a rozkrájíme na proužky široké asi 5 mm. Připravíme si filety z mořského okouníka. Opláchneme je, osušíme a také pokrájíme na 5 mm široké proužky, které pokapeme citronovou šťávou. Čerstvou petrželovou nať si nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Ve větším hrnci zahřejeme drůbeží vývar, vložíme do něj houby shiitake, proužky čínského zelí a nudle připravené podle návodu. Všechno vaříme přibližně 5 minut. Pak přidáme pokrájené filety z okouníka a vyloupané krevety. Vaříme na mírném plamenu ještě dalších 10 minut. Nakonec dochutíme kapkou sójové omáčky a posypeme posekanou petrželkou.