Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami
Suroviny
- 400 g Fazole cannellini
 - 300 g Celer - nať
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.4 l Poctivý zeleninový bujón
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 454 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 44.5 mg
 - Draslík 319.7 mg
 - Vláknina 2197 mg
 - Vitamín A 2197 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci ohřejeme si 1.4l zeleninového bujónu. Odebereme z něj 200ml vývaru, nalijeme ho do mixéru, přidáme polovinu malých bílých konzervovaných fazolí Cannellini (200g), 2 stroužky česneku a směs rozmixujeme na pyré. Omyjeme snítku tymiánu, snítku čerstvé majoránky, drobné lístky otrháme a posekáme.
 - 
                                2
V dalším hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní celerovou nať a za stálého míchání restujeme zeleninu do zlatohněda. Přidáme konzervovaná rajčata, zbytek fazolí (200g), zalejeme zbylým zeleninovým bujónem (1.2l) a přimícháme fazolové pyré. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a pomalu ji vaříme pod pokličkou 20 minut. Poté přidáme malé uvařené oloupané krevetky, promícháme a vaříme ještě 5 minut.
 - 
                                3
Polévku servírujeme hned horkou.