Nákyp z listového špenátu s kraby
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 150 g Špenát listový čerstvý
 - 150 g Krab
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 204 mg
 - Draslík 381.9 mg
 - Vláknina 1709.1 mg
 - Vitamín A 1709.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listový špenát opláchneme, odstraníme stonky a listy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V kastrole na másle podusíme špenát, poté vmícháme mouku a osmažíme dozlatova. Do směsi zašleháme smetanu s vejci a sýrem dohladka. Omáčku osolíme, ochutíme ustrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a nakonec vmícháme krabí maso.
 - 
                                3
Směsí vyplníme zapékací mísu, kterou jsme vymazali 1 lžící másla a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.