Špíz z plodů moře a chilli papričkami
Suroviny
- 400 g Losos obecný
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Mořský ďas
 - 60 ml Voda pitná
 - 20 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 3 ks Česnek
 - 6 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 103.3 mg
 - Draslík 823.1 mg
 - Vláknina 2154 mg
 - Vitamín A 2154 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme 4 jemně pokrájené chilli papričky, 2 jemně nakrájené česneky, najemno nakrájený tymián a petrželku, nastrouhanou kůru z limetky, sůl, pepř a olej a dobře promícháme. Do směsi pak přidáme na kostky nakrájeného mořského ďasa, lososa a krevety a opět promícháme. Poté maso a krevety napícháme na jehly a na grilu opečeme 5 minut. Mezitím si do menšího hrnce prolisujeme česnek, přidáme najemno nakrájené zbylé chilli papričky, cukr, ocet a vodu a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a 4 minuty povaříme. Nakonec přilijeme škrob smíchaný s 1 lžíci vody. Na talíř pak servírujeme špíz s chilli omáčkou a šťávou z limety.