Zelenina s hřebenatkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 100 g Okurka salátová
  • 300 g Hřebenatka
  • 80 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 386.5 mg
  • Vláknina 1303.1 mg
  • Vitamín A 1303.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena, rajčata nakrájíme na kostičky. Z oloupané okurky vykrojíme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Hřebenatky (červenou část odkrojíme) nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Citronovou šťávu smícháme s olejem, octem a solí.

  • 3

    V míse promícháme zeleninu s hřebenatkami a přelijeme připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu