Pappardelle s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Petržel - nať
  • 350 g Mušle slávky
  • 200 g Chobotnice
  • 500 g Těstoviny Pappardelle
  • 90 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Omáčka rajčatová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 934 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1183 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 966.4 mg
  • Vláknina 11864.8 mg
  • Vitamín A 11864.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel omyjeme a nasekáme na menší kousky. Mořské plody dobře propláchneme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme cibuli s česnekem, smažíme 3 minuty, poté přidáme vývar, rajčatovou omáčku, protlak, víno a plody moře. Přiklopené vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými těstovinami. Na závěr posypeme sekanou petrželí.

Komentáře k receptu