Gratinovaní raci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1115 mg
 - Bílkoviny 86 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 785.2 mg
 - Draslík 1700.8 mg
 - Vláknina 350.1 mg
 - Vitamín A 350.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 14.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Raky důkladně kartáčkem vypereme, vložíme do osolené vroucí vody s vínem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.
 - 
                                2
Maso smícháme s polovinou bešamelové omáčky, přidáme chilli a směsí naplníme malé ohnivzdorné zapékací misky (mušle).
 - 
                                3
Druhou polovinu omáčky zahřejeme, zašleháme do ní žloutky, pak vmícháme máslo a omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách.
 - 
                                4
Dáme do mírně předehřáté trouby a 10 minut gratinujeme.