Vařené mořské plody
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 500 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Mušle slávky
 - 500 g Klobása vepřová
 - 150 ml Bourbon Vanille
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Citrony
 - 6 ks Kukuřice cukrová
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Krab
 - 6 stroužek Česnek
 - 6 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Pepř černý celý
 - 1 polévková lžíce Chilli papričky - vločky
 - 3 polévková lžíce Koriandrová semínka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1082 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 170.1 mg
 - Draslík 2062.1 mg
 - Vláknina 23069 mg
 - Vitamín A 23069 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citrony přepůlíme.
 - 
                                2
Brambory oloupeme a přepůlíme, popřípadě rozčtvrtíme, pokud jsou příliš velké.
 - 
                                3
Připravíme si sáček s kořením – do malého plátýnka zabalíme veškeré koření a svážeme ho nití.
 - 
                                4
Vodu přivedeme k varu. Přidáme sáček s kořením, citrony, česnek (oloupaný, vcelku), bourbon, sůl, papriku a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
 - 
                                5
Přidáme brambory a kukuřici a vaříme 5 minut.
 - 
                                6
Přidáme klobásu, krevety, mušle a kraby a přivedeme k varu. Až se mušle otevřou, vaříme ještě 10 minut.
 - 
                                7
Vytáhneme koření, zeleninu a mořské plody.
 - 
                                8
Mořské plody podáváme s bramborem.