Fritované krevetové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 40 g Nudle rýžové
  • 50 g Cibulka jarní
  • 20 ml Omáčka rybí
  • 2 ml Krevetová pasta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.03 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 127 mg
  • Draslík 79.4 mg
  • Vláknina 2620 mg
  • Vitamín A 2620 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené krevety rozdělíme na polovinu, jednu rozmixujeme na pyré, druhou nadrobno nasekáme a opět smícháme dohromady. Rýžové nudle dáme do misky a zalijeme horkou vodou a necháme 1 minutu změknout. Potom je slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kratší kusy. Do mísy dáme mouku a postupně přiléváme ušlehané vejce s vodou a rybí omáčkou. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Jarní cibulku a chilli papričku nasekáme najemno a přidáme k těstu. Přimícháme krevetovou směs, krevetovou pastu bagung a rýžové nudle. V woku rozpálíme olej a lžičkou do něj vkládáme kousky hmoty a smažíme dozlatova. Osmažené necháme okapat na papírové utěrce.

Komentáře k receptu