Humrové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 300 g Pórek
  • 120 g Šalotka
  • 50 g Fenykl sladký - hlíza
  • 80 g Petržel kořen
  • 200 g Mušle slávky
  • 1000 g Humr
  • 50 ml Olej olivový
  • 600 ml Víno muškátové
  • 50 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 1 ks Pažitka
  • 3 ks Langusta
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1110 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 103 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 438.3 mg
  • Draslík 2317.8 mg
  • Vláknina 10559.2 mg
  • Vitamín A 10559.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.2 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Z humra odřízneme klepeta, rozpůlíme je, z hlavy vyjmeme váček. Maso pokrájíme na menší kusy. Kapra omyjeme, odkrojíme hlavu, ploutve a maso pokrájíme na menší kusy.

  • 2

    Polovinu másla rozpálíme, přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli, česnek a krátce osmažíme. Poté přidáme rybí kosti, rybí hlavu a ploutve, pokrájené rybí maso, 2 l vody a polovinu vína. Osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a necháme vařit 120 minut. Dle potřeby vývar dochutíme solí a pepřem. Kousky humra orestujeme na rozpáleném másle s olejem do zčervenání.

  • 3

    Podlijeme 750 ml vývaru a zbytkem vína, povaříme 15 minut. Poté přidáme pažitku a pokrájený pórek se šalotkou. Povaříme dalších 15 minut. Přidáme mušle a langusty, povaříme 8 minut. Omáčku zahustíme smetanou, dochutíme solí a pepřem a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu