Humří maso na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Humr
  • 3 g Šafrán
  • 3 g Sůl
  • 40 g Pažitka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej olivový
  • 5 ml Hořčice
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 904 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 667.8 mg
  • Draslík 677 mg
  • Vláknina 1153.5 mg
  • Vitamín A 1153.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej, prolisovaný česnek a šafrán a krátce zahříváme, aby se ingredience spojily. Větší kusy masa vyloupané z humra potřeme bohatě tímto ochuceným máslem a grilujeme 5 minut z každé strany.

  • 2

    Ze žloutků, česneku, soli, pepře a hořčice umixujeme pastu, do které za chodu mixéru přidáváme olej, až vznikne krém. Přimícháme nasekanou pažitku a omáčku v misce přiložíme ke každé porci humra.

Komentáře k receptu