Vejce s kraby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Majonéza
  • 1 ks Krab nakládaný
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 285.4 mg
  • Draslík 288.5 mg
  • Vláknina 3811 mg
  • Vitamín A 3811 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krabí konzervy vyjmeme klepeta a dáme je stranou pro pozdější použití. Ostatní maso zbavíme tuhých částí a nakrájíme přes vlákno.

  • 2

    Hlávkový salát rozebereme na listy, ovšem srdíčka necháme vcelku. Pár listů salátu použijem jako podklad a poklademe jimi mísu. Zbylé listy rozkrájíme na proužky a smícháme je s krabím masem a majonézou.

  • 3

    Vejce uvařená natvrdo podélně rozpůlíme a na oblé straně skrojíme bílek, aby nám půlky vajec dobře stály.

  • 4

    Na listy salátu dáme salát z krabů, který rozdobíme klepety a mezi ně naskládáme půlky vajec, které potřeme majonézou.

  • 5

    Na střed mísy dáme srdíčko ze salátu, posypeme nasekanou petrželovou natí a vše ozdobíme měsíčky citrónu.

Komentáře k receptu