Krabí kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Krab
  • 1 ks Limetka kafrová
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 1024.9 mg
  • Vláknina 838 mg
  • Vitamín A 838 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kraby omyjeme pod tekoucí vodou a odlomíme klepeta a hlavy. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme na lupínky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a podusíme na něm česnek, šalotku a chilli papričky. Poté přidáme kraby i s klepety a hlavami a posypeme kari kořením a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Zahříváme a po 2minutách přilijeme sójovou a rybí omáčku, rýžové víno a limetovou šťávu. Kůru z kafirové limety oloupeme, nasekáme najemno a společně s palmovým cukrem přimícháme do woku. Dusíme cca 6min, poté ihned podáváme dozdobené lístky koriandru.

Komentáře k receptu