Pstruzi v pergamenu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Játra tresčí v oleji
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže dušená
  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pstruh
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1224 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 422 mg
  • Draslík 2213.1 mg
  • Vláknina 4350 mg
  • Vitamín A 4350 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži.

  • 2

    Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krevety, nakrájená tresčí játra a podušené žampiony. Vše smícháme s dušenou rýží, osolíme, okořeníme karí kořením a přidáme nasekanou petrželku.

  • 3

    Na pergamenový (nebo pečicí) papír vymazaný máslem vložíme plátky pstruha, pokapeme koňakem a vínem, navršíme rýžovou směs a zabalíme. Na povrchu potřeme balíčky máslem a prohřejeme v troubě.

  • 4

    Podáváme na velké míse s dílky citronu.

Komentáře k receptu