Thajská polévka s krevetami na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Zázvor celý
  • 20 ml Omáčka rybí
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Limetková kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 536.3 mg
  • Vláknina 566.3 mg
  • Vitamín A 566.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vyloupeme, zbavíme střívek a uložíme do ledničky. Dva stonky citronové trávy rozdělíme na třetiny. Krevety smažíme na oleji tři minuty dorůžova.

  • 2

    Přidáme vývar, jeden prolisovaný stroužek česneku, zázvor na jemno, limetkovou šťávu i kůru, chilli papričky a sůl. To všechno podusíme asi dvacet minut. Poté vmícháme rybí omáčku a vaříme asi tři minuty, okořeníme a přidáme koriandr.

Komentáře k receptu