Salpikon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 300 g Garnát obecný
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 300 g Treska aljašská
  • 300 g Mušle slávky
  • 300 g Chobotnice
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Víno bílé
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1406 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 239.3 mg
  • Draslík 1022.2 mg
  • Vláknina 1352.5 mg
  • Vitamín A 1352.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky odrhneme a omyjeme. Vložíme na pánev a za občasného zatřesení pánví necháme na středním plameni otevřít. Vyloupeme a dáme stranou. Omyjeme garnáty, vyloupeme a smažíme 2 minuty na pánvi s olejem a česnekem. Vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Plátek tresky pokrájíme na kousky stejných rozměrů a povaříme v páře. Očistíme chobotničky, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme. Promyjeme a povaříme 20 minut v troše osolené vody, olejem a vinným octa. Vyjmeme a nahrubo nasekáme.

  • 3

    Pokrájíme cibuli a vhodíme na 10 minut do mísy se studenou vodou. Nakrájíme celer a dáme do mísy s osušenou cibulí, přidáme slávky, garnáty, chobotničky a kusy tresčího masa. V jiné misce rozmícháme sůl s citrónovou šťávou a olej. Touto směsí hotový pokrm přelijeme a necháme až do podávání na studeném místě.

Komentáře k receptu