Vaření garnáti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Fenyklová semínka
  • 80 ml Olej olivový
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Garnát obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2058 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 515 mg
  • Draslík 460.5 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty omyjeme. Fenyklová semínka vložíme do sáčku z gázy, ponoříme do hrnce s patřičným množstvím osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme garnáty, povaříme 3-4 minuty a vyjmeme. Vyloupeme pouze ocásky a necháme jen krunýř v podobě šištičky na špičce ocásku. Odstraníme černé střívko.

  • 2

    Dáme do mísy omytou, osušenou a nasekanou petrželku, olej a špetku soli a vše rozšleháme. Zálivkou přelijeme uvařené garnáty na servírovací míse. Pokrm můžeme podávat horký nebo studený, ozdobený pokrájeným citronem.

Komentáře k receptu