Krevety v kari těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.2 dl Olej rostlinný
  • 0.5 kg Krevety tygří - loupané
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 256.4 mg
  • Draslík 47.6 mg
  • Vláknina 3521.8 mg
  • Vitamín A 3521.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety dobře omyjeme a osušíme.

  • 2

    V misce připravíme těstíčko z hladké mouky, vajec, mléka, olivového oleje, soli, pepře a kari. Suroviny vymícháme do jemné kaše.

  • 3

    Krevety namáčíme v misce a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Podáváme pokapané citronem a posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu