Krevety zapékané s balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1022 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 219.5 mg
 - Draslík 318.3 mg
 - Vláknina 3274.6 mg
 - Vitamín A 3274.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné krevety povaříme chvíli v menším množství vody. Scedíme a vývar ponecháme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, vodu z krevet, oregano, sůl, pepř a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Vezmeme pečicí sáčky, do každého vložíme porci krevet, zalijeme omáčkou a posypeme nadroleným balkánským sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                4
Podáváme posypané nasekanou petrželkou.