Garnáti po sečuánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Garnát obecný
  • 5 g Skořice celá
  • 10 g Kardamom
  • 5 g Kurkuma
  • 20 g Zázvor celý
  • 40 ml Olej stolní
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 6 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1536 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 518.7 mg
  • Draslík 562.6 mg
  • Vláknina 3088.3 mg
  • Vitamín A 3088.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty kuchyňsky upravíme. Suroviny na marinádu rozmixujeme v mixéru na jemnou pastu. Garnáty potřeme pastou a na 4 hodiny je necháme marinovat v lednici.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, nasypeme do něj koření, bobkový list a chilli papričky a smažíme je asi minutku. Garnáty vyjmeme z marinády a vlijeme ji do woku, mícháme dokud nezhoustne. Na závěr přisypeme garnáty a smažíme je 5 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu