Krevety ve sladké a ostré omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Garnát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1215 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 257.5 mg
  • Draslík 306.9 mg
  • Vláknina 1012 mg
  • Vitamín A 1012 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty oloupeme a ocásky jim necháme. Zbavíme je střívka a potom je napíchneme na grilovací jehly.

  • 2

    V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a pokrájený koriandr. Napíchnuté garnáty položíme do směsi, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut v lednici, občas je otočíme.

  • 3

    Připravíme omáčku - ohřejeme rybí omáčku, ocet, vodu, sůl a cukr a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Smícháme v misce zázvor, rozetřený česnek, koriandr a chilli. Přidáme vychlazenou směs a promícháme. Garnáty dáme do grilovací mísy z alobalu a pečeme je v předehřátém grilu 6 minut.

  • 5

    Poté okamžitě podáváme s omáčkou na namáčení.

Komentáře k receptu